Tarikh         : 4 Mac 2015 – 18 Mac 2015
Masa           : 8.15 pagi – 8.45 pagi
Tempat       : Ruang legar TTAUITM
Penglibatan : Kanak-kanak 6 Tahun

Seramai enam ( 6 ) orang pelajar Diploma Pengajian Sukan daripada Fakulti Sains Sukan Dan Rekreasi UiTM telah menjalankan program kecergasan untuk memenuhi keperluan subjek SPS175 : Lifelong Fitness. Seramai 37 orang kanak- kanak enam ( 6 ) tahun dan dua ( 2 ) guru yang terlibat dalam program ini.

Objektif program ini adalah mengajar, mengamal dan mempraktikkan gaya hidup sihat disamping berinteraksi dengan komuniti setempat. Pelbagai aktiviti menarik yang disediakan diantaranya adalah senaman, sukan, tarian dan lain- lain.

Secara keseluruhannya program ini Berjaya menarik minat kanak- kanak, Mereka amat terhibur dan  sangat gembira. Mereka dapat merasai aktiviti yang baru. Guru- guru juga dapat mempelajari beberapa teknik dan gerakan mudah yang dapat dipraktikkan kepada kanak- kanak Tadika Mutiara Bistari.